Meld je aan voor de netwerktafel Monitoring & Evaluatie van 3 september

Een aantal keer per jaar organiseert onze werkgroep Monitoring & Evaluatie een inhoudelijke netwerktafel op het gebied van verkeersmonitoring. Tijdens deze bijeenkomsten komen verkeer- en vervoersexperts en hun ‘klanten’ (bijvoorbeeld omgevingsmanagers en verkeersmanagers) vanuit projecten en moederorganisaties in de regio Amsterdam bijeen om ervaringen uit te wisselen én om elkaar als vakgenoten gewoon weer eens te kunnen spreken.

Meld je aan

Op dit moment hebben we een vaste groep deelnemers. Maar er zijn ook andere professionals die baat hebben bij deze netwerktafel. Ben jij of ken jij zo iemand? Laat ons weten dat je wilt deelnemen via bereikbaar@amsterdam.nl

Programma 3 september 2024

De bijeenkomst is op locatie, er wordt géén Teams-verbinding aangeboden.

14:00 – 14:10 Opening en onthulling nieuwe ‘Mission Statement’ van de werkgroep

14:10 – 14:45 Gebruik LVMA voor monitoring van langzaam verkeer bij werkzaamheden ProRail aan station Amsterdam Centraal

Amsterdam Bereikbaar heeft ervoor gezorgd dat het monitoringsysteem voor langzaam verkeer (LMVA) dat gebruikt wordt om de drukte op de wallen te monitoren ook ingezet kan worden bij de huidige ProRail projecten rond het station Amsterdam Centraal. Thijs Elsing vertelt wat het systeem precies meet en gaat in op hoe het de omgevingsmanager van ProRail heeft geholpen. En blikt vooruit naar mogelijke verbeteringen en doorontwikkelingen die het systeem nog interessanter zouden kunnen maken.

""

14:45 – 15:30 Voorspellen van hinder

Strikt genomen is het voorspellen (of prognosticeren) van hinder geen monitoring en/of evaluatie. Toch wordt de werkgroep vaak gevraagd of wij kunnen helpen bij het voorspellen van hinder. Machiel Galesloot schetst het bestaande landschap van verkeersmodellen die projecten of clusters van projecten hierbij kunnen helpen. Wat kunnen deze modellen wel en wat kunnen ze niet? Hoe verschillen ze van elkaar en misschien wel het belangrijkste: hoe kun je er als project of programma gebruik van maken?

""


15:30 – 16:00  Rondje langs de velden

16:00              Einde