Onderzoeksresultaten bespreken, hulpmiddelen delen en netwerken

Gisteren vond er weer een Netwerktafel Monitoring & Evaluatie (M&E) plaats. Dit is een periodieke bijeenkomst die door de werkgroep M&E wordt georganiseerd. Tijdens deze netwerktafel komen professionals op het gebied van verkeerskundige monitoring en evaluatie van de vijf moederorganisaties van Amsterdam Bereikbaar én hun ‘klanten’ zoals verkeersmanagers, omgevingsmanagers en beleidsadviseurs uit onze regio bij elkaar. Om kennis uit te wisselen, maar ook om gewoon weer eens bij te praten.

Verkeerskundige kennis delen en uitwisselen

Gisteren hebben we de resultaten besproken van de inzet van het LVMA (Langzaam Verkeer Monitoringsysteem Amsterdam) van de gemeente Amsterdam bij een project van ProRail. Er kwam naar voren dat er duidelijk meer voetgangers en fietsers gebruik maakten van de overgebleven onderdoorgangen maar dat dit niet tot problemen leidde. En ook leuk om te benoemen: tijdens de Canal Parade op zaterdag 3 augustus jl. was er een enorme extra piek te zien. De inzet van het LVMA is een mooi voorbeeld hoe Amsterdam Bereikbaar partijen met elkaar verbindt.

Daarnaast hebben we met elkaar het landschap verkend van de tools die beschikbaar zijn om infraprojecten te helpen bij het vooraf inschatten van de verkeershinder door werkzaamheden. En wat je moet doen om daar gebruik van te kunnen maken. Hint: je kunt bij een dergelijke wens in ieder geval altijd contact opnemen met de werkgroep M&E via bereikbaar@amsterdam.nl. Die bekijkt dan wat ze voor jou kunnen betekenen

Aanmelden voor de netwerktafel

Na afloop waren de circa 20 deelnemers zeker niet direct op elkaar uitgekeken. Er werd in de ruime en gezellige ‘plaza’ van gastheer Vervoerregio Amsterdam nog een hele tijd onderling kennis uitgewisseld, informele contacten gelegd en gewoon even geïnformeerd over hoe het met elkaar gaat.

Ben jij of ken jij iemand die ook op de contactlijst zou willen staan van deze netwerktafel, laat het weten via bereikbaar@amsterdam.nl.

""