Vanaf 15 augustus: binnenring A10 Zeeburgertunnel tot Watergraafsmeer gesloten

Rijkswaterstaat vervangt deze zomer de voegen en het asfalt van de Zeeburgerbruggen. Ook voeren ze meteen onderhoud uit in de aangelegen Zeeburgertunnel. De afgelopen weken is hiervoor de buitenring (richting Amsterdam-Noord) gesloten geweest. In de nacht van woensdag 14 augustus op donderdag 15 augustus gaat deze weer open en sluit Rijkswaterstaat de binnenring (richting Amsterdam-Oost). De afsluiting duurt tot maandag 9 september. In deze periode is de verbindingsweg vanaf de A8 naar de A10 Noord ook gesloten. 

Locatie en data 

  • Waar: A10 Noord binnenring, vanaf aansluiting Durgerdam (S115) tot knooppunt Watergraafsmeer. 
  • Wanneer: donderdag 15 augustus 00.01 uur tot maandag 9 september 2024 05.00 uur.

Gevolgen voor het verkeer

  • De afrit S115 naar Durgerdam blijft open voor het lokale verkeer.
  • De toerit S115 is dicht.
  • De toe- en afrit S114 IJburg/Zeeburg (richting Amsterdam-Oost) is dicht.

Let op: verbindingsweg A8-A10 Noord gesloten

De verbindingsweg van de A8 naar de A10 Noord wordt tijdens het werk aan de binnenring afgesloten voor al het verkeer. Verkeer richting Amersfoort (A1) en Utrecht (A2) rijdt via de Ring West. Met deze afsluiting wil Rijkswaterstaat verkeersdrukte in de omgeving van de Schellingwouderbrug/IJburg voorkomen. Verkeer met bestemming Amsterdam-Noord volgt de omleidingsroute door de Coentunnel naar Amsterdam Sloterdijk, neemt afslag S102 en gaat via Basisweg terug naar de Coentunnel voor de (binnen)ring Noord.

Plattegrond van binnenring A10 met de afsluiting weergegeven

 

Bereid je reis goed voor

Naast deze werkzaamheden werkt Rijkswaterstaat in 2024 ook aan andere wegen en plekken rondom Amsterdam. Deze werkzaamheden voeren we tegelijk uit in de zomer omdat er dan minder verkeer op de weg is. Het blijft echter wel druk, zeker als de schoolvakantieperiode afgelopen is. Extra reistijd op de A7 en de A8 kan dan oplopen tot 60 minuten. Bereid je daarom goed voor, plan je reis op tijd en houd de verkeersinformatie in de gaten. Reis op drukke momenten niet, werk thuis als dat kan of maak gebruik van de korting op deelvervoer. Kijk op de website van Rijkswaterstaat voor een overzicht van alle werkzaamheden.

Cluster
Alle werkzaamheden in Amsterdam Noord
Modaliteiten
Auto
Projecten
A10 Noord Zeeburgerbruggen