Vrijdag 30 augustus t/m maandag 2 september: weekendsluiting A10 Noord richting Amsterdam Oost

Van vrijdag 30 augustus 21.00 uur tot en met maandag 2 september 05.00 uur is de A10 Noord richting Amsterdam Oost afgesloten tussen knooppunt Coenplein en Durgerdam. Afrit S118 blijft open. Tijdens de afsluiting wordt de binnenring klaargemaakt om vanaf 2 september de geluidsschermen te kunnen vervangen. Verkeer wordt in het weekend met behulp van borden omgeleid via de A10-West en omliggende afritten en moet rekening houden met fors extra reistijd.

Vervangen geluidsschermen

Vanaf maandag 2 september start Rijkswaterstaat met het vervangen van de kapotte geluidsschermen langs de A10 Noord. Weggebruikers rijden vanaf dat moment over versmalde rijstroken met een snelheidsbeperking van 90 km/u. De vervanging van de geluidsschermen gebeurt in fases en duurt ongeveer een jaar.

De geluidsschermen zijn deels in slechte staat. Sommige schermen zijn losgekomen tijdens storm Eunice in 2022. Na de storm is een deel van de schermen uit voorzorg verwijderd. Dit heeft in de omgeving geleid tot meer geluidsoverlast. Rijkswaterstaat heeft daarom extra aandacht gegeven aan dit project en wordt er versneld gewerkt aan een oplossing. Zo is in de zomer van 2023 al een extra laag stiller asfalt aangebracht. Daar waar de werkzaamheden plaatsvinden worden zoveel mogelijk tijdelijke afzettingen met geluidsschermen langs de weg geplaatst.

Extra drukte verwacht rond Amsterdam

De schoolvakanties in Noord-Holland zijn bijna afgelopen. Daardoor verwacht Rijkswaterstaat dat het erg druk kan worden rond Amsterdam. Het advies is dan ook om goed voorbereid op weg te gaan. Reis samen, reis op een andere manier of tijdstip of reis niet en werk indien mogelijk thuis.

De werkzaamheden aan de Zeeburgerbruggen op de binnenring van Amsterdam duren nog tot maandag 9 september 05.00 uur. De weg is dicht tussen toerit Durgerdam en knooppunt Watergraafsmeer. Ook de verbindingsweg van A8 naar A10 Noord is afgesloten. Vooral tijdens de ochtend- en avondspits kan het hierdoor erg druk worden rond Amsterdam.           

Kaart met de afsluitingen op de A10 Noord en verbindingsweg A8

              

Meer informatie

Op de projectsite van Rijkswaterstaat staat meer informatie over het vervangen van de geluidsschermen. Bewoners kunnen zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief, zodat ze regelmatig updates krijgen over de werkzaamheden. Op dinsdag 10 september is er een inloopbijeenkomst van 19.00 tot 20.30 uur in het Huis van de Wijk De Banne. Hiervoor hoeven bewoners zich niet aan te melden.

Modaliteiten
Auto
Projecten
A10 Noord Geluidschermen
A10 Noord Zeeburgerbruggen